Op uitstap: een magische wandeling in een bamboebos 🎋

Hallo!

Tijdens een van onze uitstappen in Taiwan reden we met de auto door Alishan. Dit is een natuurpark in centraal Taiwan dat gekend staat om zijn grote bergketens (denk aan Alpenhoogtes) en theevelden (hiervan kan ik niet onmiddellijk een vergelijking geven). De kans is groot dat wanneer je Taiwanese Oolong Tea drinkt, deze van daar komt. Meer daarover later!

Aan de rand van Alishan valt namelijk nog iets anders te ontdekken: Fenqihu!

Fenqi-wat? Fenqihu: een klein stadje in hartje Taiwan. Op het kaartje hier onder zie je waar het ligt aan de hand van het rode speldje.

Fenqihu is bekend om verschillende dingen, onder andere het treinstation. Je kan hier ’s ochtends vroeg de trein nemen om een rit door de bergen van Alishan te maken. Op de tocht zie je (als je geluk hebt) de zon opkomen tussen de bergen en boven de wolken! ⛅️

De treinrit hebben we nog nooit gedaan, want zo vroeg zijn we nog nooit in Alishan geraakt. De trein vertrekt ’s ochtends meestal tussen 4 en 5 uur en wij moeten een uur of vier rijden om daar te geraken. Misschien komt het er nog van, we’ll keep you posted! 😃

Wat we daar dan wél gedaan hebben: iets wat al lang op mijn wishlist stond. Een wandeling door het bamboebos. Ik zag het op verschillende foto’s en de plek leek mij gewoon magisch. We passeerden er al eens enkele weken eerder, maar toen was het gewoon té druk. Parkeren kon nergens en we waren al heel blij dat we ergens een plekje gevonden hadden om te kunnen draaien.

Fenquihu van bovenaf gezien

Gelukkig waren we enkele weken later opnieuw in de buurt en was het rustiger. We vonden een parkeerplekje en konden aan de wandeling beginnen. Aan de hand van de auto’s verwachtte ik nog steeds veel volk. Zeker om foto’s te nemen, het is een populaire Instagramplek 😅📸

Starten toe je met een pittige trap, eentje van ‘smoet moa je kitten!’. Het was nog vrij mistig toen we begonnen, wat het nog wat meer magisch maakte. Eenmaal boven op de trap moet je een klein brugje over. Hier wandel je over het treinspoor die naar het station loopt even verderop.

Eenmaal over het brugje ben je echt echt midden in de natuur. Een mix van naald-en loofbomen deed ons nog niet echt aan een bamboebos denken en ook het feit dat het zo rustig was deed me twijfelen of we wel 100% juist waren.

Maar gelukkig: het hoekje om zagen we al een hoop grote bamboes staan. En drie andere toeristen die de trappen aan het beklimmen waren. (Ja, het was heel kort even pittig met alle trappen, but worth it!) Na nog geen 5 minuten waren we al aangekomen op onze bestemming. We hadden een klein spurtje ingezet om als eerste ter plaatse te zijn. Foto’s zonder andere mensen op is vaak nog iets leuker 😅 Mooie plek he? Maar oordeel vooral zelf!

In 10 minuutjes tijd veranderde het volledige landschap. Toen we er aankwamen was het nog een beetje mistig en kon je de toppen van de bamboes niet helemaal zien. Kort daarna was het al helemaal anders, er kwam veel meer licht binnen en alles leek nog groter. Het had beide wel iets, het reusachtige en het mysterieuze.

De andere dames besloten daar te stoppen en om te draaien, maar wij hadden zin in meer. De toch zelf duurt ongeveer een uurtje en je vergeet echt dat je eigenlijk dicht bij een stadje bent. Het enige wat je kan horen zijn vogeltjes (en als je in Taipei woont doet dat echt weer eens deugd!) en om de 40 minuten de trein. 🐦🚂 Wandelen doe je over schattige brugjes, op een hoogte boven de treinsporen (en als je geluk hebt passeert hij er net), en tussen gigantische bomen en bamboes.

Na de wandeling kan je perfect nog een andere maken. Er zijn meer dan genoeg opties in de buurt. Wij deden de Green Bamboo Slope, die start bij het rode pijltje. Geen zin meer in een wandeling? Bezoek dan eens de Old Street voor lokale lekkernijen, het station om eens een kijkje te nemen in de trein of doe een terrasje, want dat is er ook!

De groetjes!

2 gedachten over “Op uitstap: een magische wandeling in een bamboebos 🎋”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: