Naar de supermarkt!

Hallo!

Tijd om een van mijn favoriete activiteiten (of zeg maar hobby’s) te bespreken: winkels (be)zoeken.

Op bijna elke straathoek vind je hier wel een van de kleinere supermarkten. Deze zijn voornamelijk van de ketens 7-Eleven (24u/24u open!), FamilyMart en Wellcome.

Om al een beetje te acclimatiseren startten we het afgelopen weekend met een bezoek aan een van de grotere supermarkten, een Hyper Carrefour. Een vergelijkbare winkel als bij ons, alleen verschilt het assortiment soms wel een beetje.

IMG_1734

Op de electronica-afdeling vind je veel, maar echt héél veel rijstkokers. In alle kleuren, vormen, groottes en ontwerpen. Alles is mogelijk, ook hier weer Hello Kitty natuurlijk. Dit is ook de basisuitrusting van veel keukens in Taiwan. Locals kunnen er heel veel in klaarmaken en het vervangt vaak een fornuis. Verder veel airco’s en ventilatoren, maar dat kunnen ze hier wel goed gebruiken.

Over eten dan, de hoofdreden waarom we natuurlijk eens gingen piepen in Carrefour.
Gehakt zal je hier niet vinden, noedels en vacuüm ‘bakstenen’ van rijst dan weer in bergen. We zijn er van overtuigd dat je huizen kan bouwen met de pakken rijst die hier te vinden zijn.

Aziaten zijn fan van Chips, meer bepaald Lay’s Chips. Ze kennen hier zó veel smaken. Zoals ik eerder al zei kan je hier zeker voor een jaar aan een stuk elke week wel een nieuwe smaak ontdekken. Wij gaan af op de prentjes, maar chips met ribbetjes, zeewier, citroen, krab … ze verkopen het allemaal. Hieronder een kleine greep uit hun assortiment:

IMG_1697

De importrayon dan: 39 Belgische producten. We hadden twee rekken om door te gaan, maar ons vermoeden dat we het bij de alcoholische dranken moesten zoeken klopte volledig. Op de chocolade zeevruchten na, zijn er normaal 38 Belgische bieren te vinden. (niet alles was op voorraad) We zagen Kasteelbier uit Ingelmunster/ Izegem en Gentse Gulden Draak. Westmalle, Delirium, Trollenbier en de drie kleurtjes Chimay. Duvel, Stella en de verschillende Rocheforts. Een bierfanaat kan hier zijn meug zeker vinden als je er ook iets voor wil betalen.

Oja, had ik al verteld dat ze hier ook zot zijn van Pokemon? Het leukste tot nu toe? Deze blikjes! Leuk wist-je-datje: veel Taiwanezen wandelen ’s avonds toertjes rond de looppiste om hun eieren uit te broeden. Hier komen ze ook nog samen om de ‘speciale’ te vangen, en gaan ze nog op wandel door de stad op zoek naar die ene Snorlax. Flashback naar de zomer van 2016! 

IMG_1966

Wat we kochten
Als Cola-fan: een flesje Clear Coca Cola. Het belooft 0 Kcal, en werd speciaal voor de Japanse markt gemaakt. Voor ons leek het precies op een Cola-flesje dat je zelf opgevuld hebt met kraantjeswater op een warme zomerdag of een festival. We hebben het nog niet getest (spannend hé), maar hierover later meer!

Processed with VSCO with c7 preset

Tot de volgende!

handtekening

5 gedachten over “Naar de supermarkt!”

  1. Prachtig! Een echte shopping-queen! What a difference a 16 hours fligt can make!
    Heel leuk om te kunnen mee volgen, beetje grenzen verleggen. t***

    Geliked door 1 persoon

    1. Het winkelen is hier echt een ervaring op zich. Heel veel nieuwe producten waarvan je je afvraagt waarvoor ze dienen. En dan herken je ook veel zaken aan de verpakking of kleuren, maar dan ziet het logo er helemaal anders uit. We zullen nog grappige dingen meemaken denk ik 😅

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: