Op uitstap: snorkelen op Lambai Island 🐢🐠

Hallo!

De afgelopen twee weken hadden we opnieuw Belgische bezoekers over de vloer! De gigantische buddha en de Tiger & Dragon Pagoda’s hebben na vier tripjes maar weinig geheimen meer voor mij. Het ideale moment dus om nog eens een nieuw uitstapje te plannen en opnieuw op ontdekking te gaan.

In Taiwan kan je op verschillende plaatsen snorkelen, zowel op het grote eiland Taiwan, als op de kleine eilandjes errond. Wij gingen naar Lambai Island, een piepklein eilandje ten Zuid-Oosten van Koahsiung.

📍Lambai Island, ook wel bekend als Liuqiu Island

Het hoofddoel van onze dag: snorkelen tussen de Green Sea Turtles 🐢 Over het hele eiland zijn er verschillende plaatsen waar je tussen deze wilde schildpadden kan snorkelen. (Spoiler alert: we zullen nog eens moeten teruggaan 🤦🏼‍♀️)

De trip zelf is niet zo omslachtig, je kan een taxi of Uber bestellen aan het HSR-treinstation van Kaohsiung. Van daaruit moet je naar Donggang Port waar je een Ferry kan nemen. Afhankelijk van de drukte worden extra ferry’s ingelegd, maar het standaard aanbod is al redelijk uitgebreid. Voor een paar euro kan je vertrekken en na 25 minuten varen is het écht vakantie.

Bij aankomst in Baisa Port krijg je onmiddellijk de een aanbod om wel 250 scooters te huren, maar wij gingen voor een van de 7 fietsen 💁🏼‍♀️ We kregen de keuze uit een brakke, een roeste of een halve fiets. De ene was er al slechter aan toe dan de andere, maar voor €3 hadden we alle drie een échte Taiwanese (in een ver verleden ook blinkende) Giant fiets voor een hele dag. De verbazing bij onze bezoekers was groot toen er bevestigd werd dat er geen fietsslot nodig was. Het contrast met hun thuishaven, de studentenstad Leuven, kon niet groter 🔑

Op het eiland zijn verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Een bekend punt is de Vase Rock. Hier snorkelen en diepzeeduiken veel mensen tussen de koralen, schildpadden en vissen. Je kan dit alleen, of via een organisatie doen.

Links en rechts kan je snorkelende mensen zien 🧜🏻‍♀️

Deze rots kan ook als startpunt gezien worden van een toertje rond het eiland. De rondrit is ongeveer 16km lang, maar wat we niet wisten, was dat de route gaat nogal bergop en bergaf gaat. (naar ons gevoel meer bergop dan bergaf) We waren letterlijk de enige op dat hele eiland met een fiets en we kregen nogal wat aanmoedigingen en applaus van passanten die ons met gemak inhaalden op een scooter 😅🥵

Ik moet er niet bij vertellen dat we die dag dus afgezien hebben. Er was geen wolkje aan de lucht en een beetje schaduw was ook zeer moeilijk te vinden. Onze zonnecrème vloog er heel vlotjes door en de pitstops in de airco van Seven Eleven waren heilig.

On a sidenote, nog even de zomer in Taiwan schetsen: een permanente hittegolf met 70% humidity en een occasionele tyfoon 🌪 We hadden dit seizoen nog geen kritieke warnings gekregen, maar natuurlijk, wat had je gedacht… Wanneer wij plannen om te snorkelen is die eerste ernstige warning er! De tyfoon week op het laatste moment volledig af en kwam uiteindelijk niet aan land. We wisten wel dat we alert moesten zijn voor pittige golven, dus bleven we waakzaam.

We fietsten door tot Secret Beach. Een, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, niet zo geheim plekje waar je wel leuk kon snorkelen. 🧜🏻‍♀️ Vaak kwamen mensen van op een afstandje kijken, namen ze wat foto’s van op de rotsen en vertrokken ze opnieuw. Veel locals zwemmen niet (graag), enb bedekking zich volledig voor de zon met UV-pakjes. Zwemmen in volle zon is dus vaak niet hun lievelingsactiviteit. ☀️ Het leuke voor ons: meestal zaten we er alleen of met maar enkele andere mensen in het water.

Secret – not so secret – Beach 🐚

Hier zouden schildpadden en mooie koralen te spotten zijn, maar daarvoor moesten we tot net buiten de baai zwemmen. Op een gewone dag is dit perfect te doen, maar die dag waren de golven zeer onvoorspelbaar. Op de foto hierboven was het water zeer rustig, maar elke 5-10 minuten kwamen er enkele krachtige en vooral grote golven.

We bleven uit veiligheid dicht bij de kust en snorkelden daar tussen de visjes en schelpen. Veel foto’s hebben we niet, maar met deze drie zie je al iets van die wondere onderwaterwereld.

We moeten hier dus zeker nog eens terug komen, al was het maar om de toer ook eens niet per fiets te moeten afleggen 🛵 (En voor de schildpadden, natuurlijk 🐢)

Snorkelende groetjes! 🧜🏻‍♀️

4 gedachten over “Op uitstap: snorkelen op Lambai Island 🐢🐠”

  1. Taiwan alweer op zijn mooist 💙💚 Prachtig!
    Stel u voor : deze natuur en stranden bij ons en het krioelt er van het volk😊

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: