Vliegtuigen spotten op Songshan Airport in Taipei 🛩

Hallo!

Wie naar Taiwan komt, doet dat eigenlijk bijna automatisch met het vliegtuig. De boot nemen zou voor ons een beetje gek zijn!

Internationale vluchten landen heel vaak op de grote luchthaven in Taoyuan. Deze ligt op ongeveer 45 minuten rijden van het centrum van Taipei. Dit zijn vooral de langere afstanden, verder dan Oost-Azië.

Neem je een binnenlandse vlucht of kom je van een bestemming dichter bij Taiwan? (vb. Japan of enkele plaatsen in China) Dan kan het zijn dat je landt op Taipei Songshan Airport. Deze ligt in het noorden van de stad, maar je kan eigenlijk zeggen dat hij er nog midden in ligt. Je rijdt er langs met de auto, je kan langs de hekkens wandelen of fietsen en aan de overkant van de straat staan gewoon huizen én is er een dagelijkse drukbezochte versmarkt.

Links de grote luchthaven, centraal de kleine luchthaven in Taipei.

Nog spectaculairder? Je kan bijna tot op de landingsbaan wandelen! Say what?! Ja echt! In het verlengde van de landingsbaan ligt een smal, maar opnieuw druk straatje. Taxi’s, kleine trucks, fietsen en voetgangers: iedereen moet hier wel eens passeren.

Standaard staan er heel veel vliegtuigspotters en Instagrammers om foto’s te nemen. Maar, ga je vroeg, dan heb je een grote kans dat je er (bijna) alleen bent.

Oordopjes zijn hier absoluut geen overbodige luxe. Er landen niet alleen kleine, maar ook al iets serieuzere vliegtuigen op Songshan Airport. Het geluid dat die produceren op enkele meters boven je hoofd is echt ongelofelijk!

Zelf langsgaan? Dat is het makkelijkst met de fiets. Check ook voor je vertrek de online arrivals. Het is er veel minder druk dan op de meeste andere luchthavens. Het eerste vliegtuig van de dag landt meestal rond 10 uur ’s ochtends, maar het kan goed zijn dat de eerste van de grotere reeksen (vb. A333) pas na 11 uur landt.

De groetjes!

2 gedachten over “Vliegtuigen spotten op Songshan Airport in Taipei 🛩”

  1. Zeker doen als je een beetje tijd over hebt in Taipei. 🚵🏼‍♂️🚵🏻‍♀️
    Een kwartiertje fietsen en je staat letterlijk op de landingsbaan. Wow, wat een zotte uitstap! 🛬

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: