Op uitstap naar de Seashell Temple 🐚

Hallo!

Een leuke uitstap die we hier deden was een bezoekje aan de Seashell Temple. Deze tempel ligt verscholen op een bergtop in het noorden van Taiwan. Mochten we niet zeker geweest zijn dat hij bestond, hadden we de zoektocht opgegeven.

Het weer was zeer slecht en door de dikke mist kon je amper iets zien. Gelukkig hadden we de GPS nog om mij mentaal voor te bereiden op elke korte bocht die zou komen. De fase van ‘Motilium zal wel helpen’ waren we hier al lang voorbij. Doodgelukkig dat we eindelijk die parking bereikt hadden konden we op zoek naar de ingang.

Opnieuw was ik er niet van overtuigd dat we juist zaten. Na een trapje of 10 kwamen we in een soort halletje (lees: een hok gemaakt van golfplaten waar een groepje oudere mannen op de grond zaten te eten en enkele vrouwen kookten) We waren de enige niet-Aziaten die dan nog eens groot en 1/2 blond waren, dus we vielen wel op. 🙋🏼‍♀️ Ze konden onmiddellijk raden waarom wij daar waren. Met handgebaren wezen ze naar links, wat uiteindelijk de ingang van de tempel bleek te zijn.

De naam doet het al lichtjes vermoeden: het zal iets met schelpjes te maken hebben.

De Fufudingshan Shell and Coral Temple (dit is de officiële naam) is een beetje anders dan de meeste tempels. Hier komt niet iedereen enkel om goden te aanbidden, maar ook voor de ervaring. Geloof mij, het is een kunstwerk op zich.

De tempel waar offers liggen om de goden te eren. Hierachter ligt de koraalgang ‘Eighteen Arhat Cave’

Of je nu een toerist bent of niet, iedereen krijgt wierookstokjes bij het binnekomen die je moet aansteken en gebruiken om Ji-Gong te begroeten. Hij is een Chinese monnik die in de 12e eeuw leefde én hij zou superkrachten gehad hebben.

Als ik de onlinewereld mag geloven, was Ji-Gong nogal een rebelletje. Hij verspreidde de Boeddhistische geloofsovertuiging wel, maar hij ging nogal losjes om met de regels die daarbij hoorden. Hij at veel vlees, dronk graag alcohol en bracht het liefst nog wat tijd door tussen de vrouwen. Aangezien hij nu nog altijd geprezen wordt zal het niet zooo erg geweest zijn zeker? 🤷🏼‍♀️

Eenmaal binnen kan je links door een heel kein deuropeningetje gaan. Dit is de poort tot de 18 Arhats Cave, de trekpleister van deze tempel. De Arhats zijn eigenlijk de 18 oorspronkelijke volgelingen van Boeddha. (Een beetje zoals de Apostelen van Jezus denk ik dan)

Om het een beetje in te schatten: het deurtje hier onder kwam tot iets onder onze oksels.

Eenmaal binnen moet je soms nog op je knieën kruipen om niet te blijven hangen aan de scherpe witte koralen. Overal waar je kijkt zie je ze. Enkel de vloer is gemaakt uit tegels, maar de wanden en het plafond zijn volledig bezet met schelpen en koraal met hier en daar een IKEA ledlamp tussen.

Foto’s zeggen hier meer dan woorden, dus klik vooral op de voorbeeldjes en ontdek zo het kleine, smalle gangetje van de tempel.

Of het echt nodig was om zo veel koraal naar die verre bergtop te verschepen? (de tempel ligt een eindje van de zee) En of het ook al nodig was om hier zo veel mooi koraal voor te gebruiken? Eigenlijk niet, maar ze staat er nu eenmaal en ze is écht een bezoekje waard!

De groetjes!

Eén gedachte over “Op uitstap naar de Seashell Temple 🐚”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: