Op uitstap: naar het Fo Guang Shan Buddha Museum

Hallo!

Na een lange pauze zijn we volledig klaar voor nieuwe avonturen. Ondertussen ben ik drie weken terug in het land en opnieuw helemaal aangepast aan de Aziatische levensstijl. Eten met stokjes zit weer in de vingers en de meeste borden of teksten die ik zie zijn nog steeds Chinees voor mij. (Some things never change I guess 🤷🏼‍♀️)

De afgelopen week was het precies een klein beetje vakantie voor ons dankzij de gasten die overgevlogen waren! We trokken naar het zuiden van het land met de HSR-trein, vergelijkbaar met de TGV in Frankrijk. In nog geen twee uur stonden we in Kaohsiung aan de andere kant van het eiland.

We hadden een druk reisschema uitgestippeld om in vier dagen tijd tijd zo veel mogelijk van het land te kunnen tonen. De wishlist was ondertussen al lang, vooral voor plaatsen buiten Taipei. Geloof mij, het was moeilijk kiezen tussen alle opties!

Kaohsiung was een van de steden die we zelf nog niet bezocht hadden en daarmee was de eerste highlight snel gekozen: het bekende Fo Guang Shan Buddha Museum.

Dit museum ligt op ongeveer 45 minuten rijden van het centrum van Kaohsiung. We vertrokken ’s ochtends met een Uber die ons voor de deur afzette. Het museum werd gebouwd in vanaf 2008 en werd feestelijk geopend in 2011. Bij onze aankomst zagen we onmiddellijk dat kosten noch moeite gespaard werden voor dit pareltje!

De ‘entrée’ trekt onmiddellijk veel aandacht

Opvallend: zo goed als alle monumenten zijn gratis te bezoeken in Taiwan. Voor musea betaal je meestal maar een kleine toegangsprijs, maar alle tempels bijvoorbeeld zijn volledig gratis. Als bezoeker kan je kiezen of je een donatie geeft tijdens je bezoek . De opbouw en het onderhoud voor de gebouwen en tuinen wordt hierdoor gefinancierd. Ook het volledige Fo Guang Shan complex is gratis te bezoeken.

De site bestaat uit drie grote delen. Wij bezochten er nu één van de drie, het bekendste met het grote boeddhabeeld. (We hadden maar vier dagen om een land te tonen, remember? 😅) Tijdens de volgende weken komt nog veel bezoek en zullen we terug gaan om dan ook de andere delen te ontdekken.

Plan je ooit het museum te bezoeken? Doe het dan tijdens de week! Op foto’s die tijdens het weekend genomen worden, zie je vaak een zee aan mensen. Toen wij er wandelden was het erg rustig. Bijna de volledige laan naar het boeddhabeeld was leeg en we konden ons ongestoord laten gaan met de camera! 📸

Het speciale hier is dat dit nog een actief klooster is, volgens sommige bronnen zou zelfs het grootste ter wereld zijn. Verder staat hier ook het grootste boeddhabeeld van Zuid-Oost Azië. De site werd speciaal voor dit gouden beeld gebouwd. Je merkt duidelijk dat alles hier groots is! Rondwandelen kan door één van de tuinen of op de laan op de foto hierboven, maar er valt nog veel meer te doen!

Wij volgden een traditionele theeceremonie in één van de paviljoenen op het domein. Onze teacher was een van de vele vrijwilligers die vlot Engels sprak en ons een grondige uitleg gaf over de Taiwanese Oolong thee, hoe hij bereid moest worden en hoe je hem volgens de traditie moest uitschenken. We waren de enige ‘klanten’, dus we hadden alle tijd. Opnieuw: de sessie was helemaal gratis en steunt volledig op de donaties die gasten schenken.

Op het domein kan je verder nog initiaties Chinese kalligrafie volgen, je verdiepen in de geschiedenis, meeleven en -mediteren met de monniken en je kan zelfs overnachten in het hotel op het kloosterdomein. We hebben dus nog genoeg activiteiten om te testen tijdens onze volgende stops!

De groetjes!

2 gedachten over “Op uitstap: naar het Fo Guang Shan Buddha Museum”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: