Op uitstap: op de koffie in het alpacacafe 🦙

Hallo!

Dat je in Taiwan gekke dingen kan ontdekken, daar twijfelen jullie waarschijnlijk al niet meer aan. Tijdens de zoektocht naar nieuwe adresjes botste ik op een alpacacafé.

Een alpa-wat?!

Een alpaca 🦙 + café ☕️
Alpaca’s werden deze zomer heel hip in België. Cactussen en flaminigo’s waren sooo 2017 en plots zag je ze overal: op servetten, als decoratie in huis, in de vorm van pantoffels, op schoolmateriaal… Je kon er bijna niet naast kijken. Ze lijken op lama’s, maar hebben er eigenlijk niks mee te maken. De meeste dieren leven in Peru, maar het kan dus ook in een soort café/ tea-room in Taiwan!

Ze zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen. Ze kunnen buiten een luchtje scheppen, knus in hun privéhoekje op wat hooi knabbelen, maar ze gaan evengoed eens piepen in de keuken of achter de bar! Het eten is niet echt iets afgeschermd van de dieren, dus ik zou niet onmiddellijk iemand aanraden om daar te gaan lunchen 🤷🏼‍♀️

Tijdens ons bezoek wandelden twee volwassene alpaca’s rond en één veulentje. De kleinste mocht nog niet aangeraakt worden, omdat het beestje nog te jong was. Het was er zeer gerust in en ging maar al te graag mee op stap met de grotere dieren.

Het rook er natuurlijk niet naar pannenkoeken en wafels zoals dat bij ons wel eens het geval kan zijn. Je zit er tussen de dieren en je moet er iets eten of drinken. De alpaca’s lokken doe je met stukjes wortel die je op de toonbank kan nemen. Ze kennen het systeem goed, want binnen de kortste keren ben je omsingeld 🙆🏼‍♀️🥕

Naar Belgische normen is het er niet echt hygiënisch als restaurant, maar je bezoekt het tenslotte om tussen de dieren te zitten. Ze knabbelen graag aan alles wat loszit: de menukaarten, de stoelen, stukjes van de muur… Je kan het je niet inbeelden, of ze beginnen eraan te sabbelen.

Een must voor dierenvrienden, maar ook gewoon heel grappig om eens te bezoeken en passant! 🙋🏼‍♀️
PS: wel opletten voor onverwachte niesbuien van de beestjes. Ze spuwen niet echt, maar nat kan je wel zijn!

De groetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: