Kerst in Taiwan: de mooiste kerstlichtjes ✨

Hallo!

De kerstperiode was voor mij tot een jaar geleden de drukste van het jaar. Eerst was er studeren en daarna kwam werken in een van dé cadeautjeswinkels bij uitstek. Korte nachten, onregelmatige uren, maar vooral superveel klanten blij maken met hun kerstpakje. Ik keek er elk jaar opnieuw naar uit want stiekem vond ik het toch de allerleukste periode om aan het werk te zijn!

Geen haar op mijn hoofd die vorig jaar gedacht had dat ik nu de meest relaxte decembermaand ooit zou hebben. Een kerstdiner voorbereiden, sfeerfoto’s nemen, kerstkaarten maken… Allerlei zaken waarvoor ik nog nooit tijd gehad (of gemaakt) had!

Toegegeven, Taipei is de perfecte stad op stap te gaan met je camera. En ook voor Kerst hebben ze hun best gedaan: op sommige plaatsen ben je in 3, 2, 1 in Kerststemming! Om je de warme temperaturen te doen vergeten is er zelfs een sneeuwkanon te vinden! Het enige wat ik nog niet gevonden heb is een typische kerstmarkt zoals wij die kennen. Maar misschien is het maar beter om in 27 graden geen glühwein en jenever te drinken! 🍷

Op verschillende plaatsen in de stad (en daarbuiten) zijn kerstdorpjes, kerststraten of tafereeltjes te vinden.

In Banqiao werd een volledig lichtjesdorp op poten gezet. Vanaf je uit de metrohalte stapt zie je overal rondom je twinkelende lichtjes (en mensen). Het hoogtepunt hier zijn de verschillende bruggen over de straat die volledig ingepakt zijn met kerstlichtjes. Je kan er zelfs je eigen Mary Poppins Momentje beleven, door aan zwevende paraplu’s te hangen! ☂️

Het nadeel aan deze kerstmarkt? Het kan er druk, maar echt enorm druk zijn. Ons eerste bezoekje was tijdens het weekend, op zaterdagavond. Kort samengevat: een slecht idee. Dramatisch druk was het er! Wat wij niet wisten (lost in translation natuurlijk 🤓), was dat er heel wat optredens en een grootse liveshow gepland stonden tijdens het weekend. Oeps! Op woensdagavond gingen we nog een keer langs en gelukkig was het al een pák beter. Oef 💃🏼

Als de lichten voor auto’s op rood sprongen kwam de mensenzee in beweging 🌊

Het leuke aan deze kerstmarkt? Je kan er superleuke foto’s nemen! Al moet je vaak geduldig zijn en de mensenzee er gewoon bijnemen:

Net buiten Taipei dan, ligt een over the top kerststraat! Ze is misschien maar net 100m lang, maar bijna alle inwoners hebben een kunstwerkje van hun huis gemaakt! De traditie startte ergens eind de jaren ’90 en elk jaar maken ze het een stukje zotter, specialer of feestelijker! Je kan er gerust een uur rondwandelen en wegdromen tussen alle fonkelende lichtjes.

Een van de inwoners was zo trots op zijn creatie dat hij ze zelfs even opstartte voor ons. We wisten niet goed wat hij van plan was, want uiteraard: Chinees… Maar plots zagen we een echte, werkende skilift boven de ons hoofd! Prachtig ineengeknutseld met fietswielen, kettingen en kabels en natuurlijk: Barbiepoppen en teddyberen als passagiers!

In het centrum dan, rond Taipei 101 kan je ook de kerstsfeer opsnuiven. Het lijkt wel of er tussen de grote merken een wedstrijd losgebarsten is om de meest spectaculaire vitrine of de grootste kerstboom te presenteren. Het mooiste exemplaar, vind ik, is die van Dior, aan de voet van de Taipei 101.

Maar, het hoogtepunt van Kerst in Taipei ligt mogelijk enkele straten verder. Tussen de shoppingcentra staat een prachtige boom die elk kwartier op de tonen van Jingle Bells prachtig verlicht wordt. Climax hier is het sneeuwkanon op het einde! (Ja, echt waar! Sneeuw in 27 graden! ❄️☀️)

Boven de kerstboom kan je de sneeuwkanonnen in actie zien ❄️
Een kort fragment van de sneeuw bij de kerstboom 🌨

Het lijstje kan eindeloos doorgaan, maar als ik er nog één hoogtepuntje mag uitkiezen, denk ik aan het Mandarin Oriental Hotel. Een vijfsterrenhotel dat blijkbaar wel vaker een opmerkelijke installatie neerplant rond Kerst. Dit jaar: een gigantische kerstbal!

Je ziet, echt Christelijk zijn ze hier niet en Kerst wordt hier niet gevierd zoals wij dat doen, maar ze zijn er toch mee bezig! Sfeer en gezelligheid: een dikke 10 ✔

Fonkelende kerstgroetjes ✨

5 gedachten over “Kerst in Taiwan: de mooiste kerstlichtjes ✨”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: