Kerstmis in Taiwan: de zoektocht naar een kerstboom 🎄

Hallo! 

Na drie weken en een roadtrip van 7606km zijn we terug van onze vakantie down under! 🇳🇿 Een onvergetelijke reis waarvan we jullie graag laten meegenieten! 

Maar, first things first. Het is tenslotte al december en aan de temperatuur hier zou je het niet zeggen, maar Kerstmis komt eraan! Ik moest dus dringend aan de slag om kerstversiering te vinden. 

In een land waar het eigenlijk 365 dagen per jaar Kerstmis lijkt te zijn was het vinden van een kerstboom (of erger nog: de versiering) een zeer lastige opdracht! 

Ik vertelde het jullie al eerder: op veel plaatsen hangt permanent kerstversiering. Dit gaat van een bordje ‘Merry Christmas’ met bijhorende raamstickers over kerstballen in de inkomhal van een appartement tot een prieeltje ingepakt in kersttakken met vrolijke lichtjes.
Een foto van augustus 2018: kerstversiering in een park in Taipei. 

Vol goede moed ging ik maandag van start met de voorbereidingen en zocht ik online wat winkels op voor inspiratie. Ikea bood valse kerstbomen aan van 150cm en 180cm, maar the real deal leek wel leuker. Voor kerstversiering kwam ik uit bij H&M Home en opnieuw Ikea. Er bleek ook nog een Mr. Christmas te zijn buiten de stad, maar ik wou het eerst wat dichter bij proberen. 

Ik had ondertussen al ondervonden dat de prijzen van echte kerstbomen hier ongelófelijk hoog opliepen, dus ik had me er al bij neergelegd dat het een vals boompje zou worden. Omgerekend betaal je hier 350 – 450 euro voor een boom van 130cm – 180cm. We zullen ons Fejka-exemplaar van Ikea met veel plezier elk jaar opnieuw gebruiken 🤷🏼‍♀️

De boom op de foto links kost 13.000 NTD (= 380 euro). De prijzen drie exemplaren rechts lagen tussen de 350 en 450 euro. 💸

Dinsdag dan gingen we op stap! Eerste stop: Ikea. Er lag nog een stapeltje bomen, maar van kerstversiering was al niet veel meer te vinden. (Was ik dan écht zo laat? 🤦🏼‍♀️) Echte kerstlampjes, zoals wij ze kennen, vonden we ook niet onmiddellijk. Enkel de slingers die werken op batterijen, maar dat was nu niet zo een groot probleem. 

Een classic Ikea bezoek in Taiwan: in 2/3 van de zetels ligt iemand te slapen.
Maar hé, kan je hem zien? Dit moest onze kerstboom worden! 

Op zoek dan naar een H&M Home waar ik online een pakketje mooie kerstballen gevonden had. Lang verhaal kort: in de eerste vestiging had ik geluk en kon ik nog één doos vinden, helemaal onderaan een rek verstopt in een hoekje. Gelukkig zijn mijn shopskills nog steeds on point! 💁🏼‍♀️
Oef, ik had toch al 9 kerstballen! Er was nog een andere vestiging aan de andere kant van de stad. Helaas, daar had ik geen geluk, enkel nog twee doosjes kartonnen extraatjes om de boom toch wat meer vulling te geven. De hoop om een leuke slinger of piek te vinden had ik al opgegeven, maar het was al iets hé! 💁🏼‍♀️ 

Wat ik natuurlijk niet kon vinden in H&M Home: kerstlichtjes! Ik had al spijt dat ik ze niet onmiddellijk gekocht had toen ik ’s ochtends in Ikea was.🤦🏼‍♀️ Nog eens de hele stad doorkruisen om die lampjes? Als we het doen, moet het ook goed zijn hé? Dus hop, op naar Ikea: ronde twee! 

Gelukkig kende ik al de shortcuts om onmiddellijk bij de kerstversiering uit te komen. Vier slingers lampjes en een pakje batterijen in het mandje en ik was klaar om te gaan! Na een uitstapje van 8 uur en een half (!) had ik een boom en versiering. Het voelde als een kleine overwinning, hoera! 💃🏼

Daarna snel snel de boom in elkaar geknutseld en versierd en vijf minuutjes voor Michiel thuis kwam was hij af. Oef 😅

Het resultaat: onze kerstboom mét Belgische pakjes! 🎄

Een piek, ster of strik kon ik niet onmiddellijk meer vinden, maar gelukkig hadden we onze backup van Nieuw-Zeeland meegebracht! 

Onze Kiwi 🥝

Vrolijke kerstvoorbereidingen iedereen!  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: