Op uitstap: een mini-Yehliu Park voor ons alleen en de Elephant Trunk Rock

Hallo!

Remember ons avontuur in Yehliu Park? Waar we na een mooie rit eindelijk tussen de speciale rotsformaties zouden wandelen? En waar het nét toen keihard begon te regenen? Juist ja, we hebben er helaas niet veel van gezien.

Wel, dit weekend ontdekten we iets gelijkaardigs! Het plan was om de Shen’ao Elephant Trunk Rock te bezoeken. Dit is een rotsformatie die in de zee loopt en in dit geval écht op een olifant lijkt. (Denk aan de Elephant Mountain Trail, welke Olifant?🐘) 

Aangekomen in het kustdorpje ten noord-oosten van Taipei viel het ons op dat er veel volk was. Het was verlengd weekend in Taiwan door het Moon Festival, waarbij veel mensen naar hun familie reizen. We hadden dus geen idee of het op toeristische attracties ook effect zou hebben en drukker zou zijn. Hier was het dus wél het geval.

We wandelden langs een prachtige haven die door de laagstaande spelend met een soort mist wat mysterieus aandeed.

DSC_3791-2.jpg

Iets verder bereikte je het strand dat eigenlijk een rotsplateau was. Ook hier kon je de mooie vormen zien door de zee-erosie. Goed opletten waar je je voeten zet is hier wel belangrijk.

DSC_3799

Na een kleine wandeling kan je op een soort klif klimmen. (Niet klimmen en klauteren hoor, eerder even een korte helling opstappen) Het eerste wat we zagen was een horde toeristen. Er waren er veel, maar écht veel en ik dacht al “Oei, misschien is dit niet echt wat we zochten?” Maar het was er wel heel mooi, dus wandelden we tussen de groepen mensen heen.

DSC_3824-2.jpg

En het bezoekje was wel worth it. De Elephant Trunk Rock deed ook echt denken aan een Olifant. (Yes, mijn inbeeldingsvermogen kwam eens overeen met die van de Taiwanezen!) Om te dubbelchecken stuurde ik wat foto’s door naar het thuisfront met de vraag of ze er een Olifant in zagen, en ja hoor! Ook in West-Vlaanderen was de olifant aangekomen! 🐘
Het was even wachten op de perfecte foto zonder andere mensen in het vizier, maar het is gelukt! Oordeel vooral zelf, zien jullie de olifant?

DSC_3851-2.jpg

Aan de andere kant van de Olifantenrots lag nog iets interessant: een soort landschap dat aan de ene kant leek op een maanlandschap. Aan de andere kant deed het denken aan het Yehliu Park, waar we niet echt de kans kregen om tussen de ‘paddestoelen’ te lopen. Oke, de rotsen waren veel kleiner hier, maar hé, beter iets dan niets hé? 🤷🏼‍♀️

DSC_3992

Het was superrustig in vergelijking met de andere kant van de rots, dus we besloten een spelletje te spelen. Een statief hadden we niet bij, maar we konden de camera wel een plaatsje geven op een van de rotsen en er zo tussen wandelen. Zelfontspanner aan en let the game begin! We hebben goed kunnen lachen en zo beleefden we toch een avontuur in ons mini-Yehliu Park!

DSC_3937

Fun? Absoluut! De Queen’s Head rots hebben we daar niet gevonden, maar er waren genoeg andere exemplaren waar je met een klein beetje fantasie de gekste zaken in zag. Als het kan, plan je dit uitstapje best op een weekdag tijdens de late namiddag. Het licht bij zonsondergang is prachtig in combinatie met de rotsen én het is er een pak rustiger.


De groetjes!

handtekening

2 gedachten over “Op uitstap: een mini-Yehliu Park voor ons alleen en de Elephant Trunk Rock”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: