Op uitstap: Thousand Island Lake

Hallo!

Een van de meest adembenemende plekken die we hier al bezochten is voor mij het Thousand Island Lake en het Crocodile Island viewing platform. De naam komt niet van de krokodillen die in het water zwemmen, want die zijn er niet. Duizend eilandjes zijn er ook al niet, en een meer eigenlijk ook niet. Laat ons zeggen dat Taiwanezen heel goed zijn in het bedenken van namen. (Denk aan die Elephant Mountain, waarbij je op een bepaalde plaats een olifant zou moeten zien 🤷🏼‍♀️)

Neen, waar komt die naam Thousand Island Lake dan wel vandaan? Eigenlijk is het een gebied dat werd aangelegd door de mens. Het ziet er heel natuurlijk uit. Zeker omdat je betoverd wordt door de mooie kleuren en als je gelukt hebt, de laaghangende wolken. Blijkbaar is het gebied vaak ook volledig bewolkt.

DSC_2999

In 1987 werd een enorme dam gebouwd om de waterproblemen in het Noorden van Taiwan aan te pakken, het Feitsui Reservoir. Dit is eigenlijk het Thousand Island Lake. Het gebied met vele bergen werd geconroleerd overstroomd bij de bouw van de dam, vandaar dat er grillige vormen ontstonden dankzij de bergtopjes. Maar vanwaar dan de keuze voor die duizend eilandjes?

In Noord-Oost China ligt een meer, ook door de mens aangelegd, met echt wel duizend eilandjes. Ook hier werd een bergachtig gebied overstroomd en zijn de topjes van de bergen zichtbaar als duizend mini-eilandjes. De naam Thousand Island Lake komt dus gewoon hier van.

DSC_3000.jpg

En de naam Crocodile Island viewing platform dan? Dat komt omdat, als je goed kijkt, je de vorm van een krokodil ziet in de groene oase in het midden van de foto. (I know, fantasie kan je hier echt wel gebruiken 🐊)

DSC_3004
Kan je de krokodil spotten, hier boven in het midden?

Het gebied staat ook bekend om de vele theevelden die er verbouwd worden. Wij maakten die dag een roadtrip langs route 9 en kwamen pas aan rond zonsondergang. Van de theevelden hebben we dus niet heel veel meer gezien, maar we kunnen dit zeker nog eens bezoeken! Je kan er theeceremonies volgen, de theevelden van de bekende Pingling en Oolong thee bezoeken en gewoon genieten van het prachtige uitzicht.

DSC_3035
Een van de vele theevelden op de bergwanden in deze regio

De groetjes!

handtekening

2 gedachten over “Op uitstap: Thousand Island Lake”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: