Op uitstap: wensen versturen in Shifen Old Street

Hallo!

Niet ver van Taipei ligt het dorpje Shifen. Deze plek staat bekend om drie zaken: de waterval, de mijnen en de wenslampionnen in Old Street. Voor ons ook opvallend: de toeristen. Het was de eerste keer dat we iets écht toeristisch bezochten in Taiwan. De meeste plaatsen zijn hier nog superrustig en vaak kom je slechts enkele mensen tegen. (en dit zijn dan meestal nog eens locals die in het weekend de natuur opzoeken) 

Wij bezochten twee van de drie attracties: de waterval en Old Street om er een lampion op te laten.

Om de waterval te bereiken moet je een kwartiertje tot twintig minuutjes wandelen over twee (stevige) hangbruggen en een klein toeristisch marktje.
In Taiwan noemen ze de Shifen Waterfall ook wel hun Mini Niagara Falls. Die vergelijking is misschien een beetje overroepen met een hoogte van 40 meter 🤷🏼‍♀️, maar het is wel een mooi stukje natuur om te ontdekken!

DSC_2654

Onderweg kom je regelmatig het treinspoor tegen dat pal door Shifen Old street loopt. Je kan ook dit spoor volgen om zo tot bij Old Street te geraken, het schijnt ongeveer 30 minuutjes wandelen te zijn.

DSC_2691.jpg

Wij namen de gewone weg terug van de waterval om zo naar Old Street te gaan. Toen we ’s middags Shifen passeerden zagen we verschillende lampionnen aan de hemel. Zo kwam het idee om zelf ook eens te gaan kijken en er misschien eentje op te laten. Het leukste leek ons, om dit te doen als het al donker was.

DSC_2653.jpg
Alle wandelingen bij attracties kunnen via een goed aangelegd pad gedaan worden.

Aangekomen bij Old Street (wat echt heel dichtbij ligt) zagen we onmiddellijk het treinspoor en de winkeltjes met lampionnen. Elk shopje biedt de verschillende kleuren aan zodat je zelf kan kiezen waarvoor je een wens doet.

DSC_2710.jpg
Op de lampion kan je boodschappen schilderen alvorens hem te versturen

De rode wensballon bijvoorbeeld staat voor gezondheid, geluk en vrede. De witte moet  een mooie toekomst brengen. Verder kon je kiezen voor geluk in het huwelijk, succes tijdens de studies of op het werk of gewoon voor een goed het leven. Er was ook een wensballon om geld te wensen. Ik ben benieuwd of die ook echt zou werken! 💸
Je kan ook voor een súperwens kiezen! Dan krijg je een lampion met vier kleuren in verwerkt. Als er dan nog iets foutloopt, dan weet ik het niet meer hoor 🌈😅

DSC_2712.jpg
Deze groep zou een geweldige toekomst moeten kennen, vier wensen in één!

Het kriebelde al om zelf ook eentje te versturen, maar we besloten het pas te doen als het echt donker was. Het zou waarschijnlijk nog een extraatje geven om je lampje te volgen tot hoog aan de hemel.

In de tussentijd konden we alweer genieten van een prachtige zonsondergang. Het heeft echt al heel veel geregend tijdens de weekends, veel meer dan tijdens de week. Je ziet, dat gebeurt niet alleen in België. Ze lachen er hier boven echt mee denken we 🤷🏼‍♀️ Maar wel leuk: als de zon ondergaat trekt het vaak een beetje open en zo krijg je een prachtige zonsondergang tussen de bergen 🧡

DSC_2738.jpg

Een drankje later was het donker! We konden aan de slag 🏮🙌🏼
Als je een lampion gekozen hebt wordt hij op een soort kledingrek vastgemaakt. Een beetje het type dat je kan kopen in bijvoorbeeld den Blokker. Je kan dan de vier zijden beschilderen alvorens je hem verstuurt. Aan elk rek hangt een potje met inkt met daarin schilderborstels. Niet morsen op m’n wit t-shirt was hier echt een opgave! (Ter info: nailed it!😏)

DSC_2774.jpg

Eenmaal je lampion klaar is krijg je een full-option all-in dienstverlening aangeboden. De medewerkers leven zich graag uit met je fototoestel en fotograferen je in elke mogelijke pose met je lampion aan je zijde. Reken er maar op dat je er hier en daar een verplicht nummertje ‘peace-tekentjes’ mag tussen gooien ✌🏼 Al is het wel leuk om zo’n (grappig) aandenken te hebben. Iemand zorgt er ondertussen voor dat de vlam aangaat en hup, je mag hem loslaten. Dan is het een kwestie hem te volgen tot hij opbrandt. Het is ons alvast gelukt om zijn route te volgen. Nu hopen op het beste! 🤞🏼

DSC_2840.jpg

Elk jaar gaat in Shifen ook het Pinxi Sky Lantern Festival door. Het valt elk jaar op een andere dag, want de telling verloopt via de Chinese kalender. Dit is dus aan de hand van de maan. Het Sky Lanternfestival vindt plaats op de 15e dag na Lunar New Year. In 2019 is dit op 19 februari. Deze dag staat al aangeduid in onze agenda. Het moet een prachtig zicht zijn als ik de foto’s mag geloven. Overal waar je kan kijken, zou je in dit dorpje wenslampionnen aan de hemel moeten zien 🏮  Ik kijk er al naar uit (😉)

DSC_2857

Groetjes en de beste wensen hé!

handtekening

2 gedachten over “Op uitstap: wensen versturen in Shifen Old Street”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: