Naar de kringwinkel in Taiwan (of waren we toch in België?)

Hallo!

We brachten deze week een bezoekje aan een lokale kringwinkel, de Aphrodite. Een aanrader voor iedereen die eens wil rondsnuisteren in smalle gangetjes waar gigantisch veel producten op zo weinig mogelijk vierkante meter uitgestald staan.

Waarschijnlijk viel deze winkel meer onder de categorie antiekzaak, maar toch. Het voelde eigenlijk een beetje als thuiskomen. Niet omdat ik in België elke dag in een kringwinkel te vinden was, maar wel omdat er zo veel echte Belgische en Vlaamse voorwerpen verkocht werden.

IMG_6302
Je ziet, de gangetjes waren echt enorm smal in dit winkeltje! Alles wordt op elkaar gestapeld om zo veel mogelijk stock weg te werken.

Omdat jullie het maar moeilijk zullen geloven als ik het gewoon vertel, maakte ik er een fotoverslagje van. Klik gerust op de foto’s om een uitvergroting te zien. Het was bijna ongelofelijk wat we daar allemaal gevonden hebben:

Deze winkel had evengoed in Gent, Brussel of een doodgewoon Belgisch dorp kunnen liggen, maar in Taiwan? Ik was toch wel onder de indruk van de hoeveelheid Belgische voorwerpen.

Er bestaat misschien wel een markt om onze tweedehandsproducten hier aan de man te krijgen! We hebben niet gevraagd of de verkoop ervan goed was, maar voor ons was het vooral grappig om eens zo veel te herkennen en vooral: iets te kunnen lezen!

Verder kon je er de klassieke kringwinkelspullen vinden. Een antieke kast, boeken, stoelen (heel veel stoelen!), postuurkes, spiegels, oude koffers … Zelfs gevulde drankflessen waarvan ik de dop er niet meer zou durven afdraaien. Chinese vazen ontbraken natuurlijk ook niet in de collectie. Of ze echt zijn, zou ik niet durven zeggen 😏 (Opnieuw, klik gerust om een foto groter te zien. Aangezien er zo weinig licht en plaats was, zijn de foto’s niet altijd even duidelijk, sorry!)

De groetjes!

handtekening

Eén gedachte over “Naar de kringwinkel in Taiwan (of waren we toch in België?)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: