De bloemenmarkt van Taipei

Hallo!

Op zondag kan je hier, net zoals in Gent, de bloemenmarkt bezoeken. Het lijkt er een beetje op, alleen is hij wat groter. Eigenlijk gewoon veel groter. Niet te vergelijken.

De Jianghuo Holiday Flower Market bevindt zich onder een van de vele viaducten die boven de stad lopen. Je wandelt dus tussen de wegmarkeringen die rijstroken,  parkeerplaatsen en richtingspijlen aanduiden. Elke zaterdag en zondag komen meer dan tweehonderd standhouders samen om er hun winkeltje te openen.

Als je aan de ingang van de markt staat, is het onmogelijk om het einde te zien. Eenmaal in het midden denk je, ‘Jaja, daar is het!’, maar neen hoor, je kan gerust nog een eindje verder wandelen zonder een eindpunt in zicht te hebben. Ik overdrijf niet als ik zeg dat hij écht veel groter is dan die in Gent. Iedereen die mij en béétje kent, weet dus dat ik daar helemaal in mijn element was 😉

DSC_2043.jpg
De bloemenmarkt in Taiwan lijkt wel oneindig ver door te lopen!

Je kan er alles vinden wat gelinkt kan worden aan de bloemen en planten die er verkocht worden. Dit gaat van bloempotten, snijbloemen, struiken en volledige bomen naar kamerplanten, cactussen en Bonsaiboom(pjes). (Er staan echt gigantische Bonsais tussen, onbetaalbaar!) 

DSC_2048
Rechts de Bonsai in normaal formaat, kan je geloven dat die grote onbetaalbaar is? 🤷🏼‍♀️

Hier en daar spot je ook waterplanten, en deze vragen om: natuurlijk, een aquarium. Nog wat visjes zou ook leuk zijn, denk je nu? Wel, geen probleem! Je kan er visjes in alle kleuren van de regenboog kopen! Klinkt een beetje als een uitstapje naar Holvoets, hé!

DSC_2082

Minpuntje: de meeste vissen hebben een vrij triest leven op de bloemenmarkt. Het grootste deel wacht in een plastic bekertje tot ze gekocht worden om dan hopelijk naar een groter aquarium te mogen verhuizen.

DSC_2086.jpg
Visjes worden verkocht vanuit kleine drinkbekertjes 🐠

Sanseveria’s kan je ook hier vinden. Je ziet, dat groeit overal, maar nog altijd het beste op de vensterbank van een Belgisch café 😉

DSC_2050.jpg

Nu we verhuisd zijn, gaan we dit weekend (hopelijk 🤞🏼) terug om Taiwanees groen in huis te halen! Ik heb nu al keuzestress want er zijn zo veel nieuwe planten met prachtige kleuren, blaadjes en bloemen. Vele zijn bij ons onvindbaar dus ik had met gemak de halve bloemenmarkt opgekocht bij ons eerste bezoekje. Gelukkig is Michiel er op zo’n momenten ook bij 🤦🏼‍♀️ De preselectie is in mijn hoofd al gedeeltelijk gemaakt, nu nog ter plekke kiezen!

Als je dan toch het einde bereikt hebt, kan je nog de volgende markt te bezoeken, de Jade Market. Hier geen bloemen en planten, maar wel parels, kralen, schilderijen en andere handgemaakte producten zoals theesetjes en juwelen. Leuk (en soms grappig) om eens naar te kijken, maar alle decoratie is hier nogal kitsch. Glitter overal (Oké, hierover mag ik niks zeggen), alles in het goud gezet en overdreven versieringen … Werkelijk alles kan hier en ze zien het nog eens zeer graag ook.

Wat ik het mooiste vond waren de vele parels. De namen herken je vaak, maar de juwelen waarin ze dan verwerkt worden, zijn niet altijd helemaal dát. (Again, kitsch) De losse parels zien er allemaal zeer mooi uit en sommige schitteren zooo mooi, maar ervan uitgaan dat alles echt is durven we nog niet.

 

Ik ga alvast mijn shoppinglijstje voor morgen voorbereiden! 🌿😉

De groetjes!

Céline & Michiel

2 gedachten over “De bloemenmarkt van Taipei”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: