Op uitstap: Yehliu Geopark

Hallo!

Afgelopen weekend trokken we erop uit met de auto. (Geloof mij, hierover kan ik echt een boek schrijven. Taiwanezen en auto’s, een verhaal apart. Ik post hierover later!)

Het was ons eerste volledig vrije weekend nu onze huizenjacht erop zat. De meubels waren nog niet geïnstalleerd, dus veel konden we niet doen in ons appartement. We wilden graag eens buiten Taipei trekken. Het zou een regenachtig weekend worden, dus reden we in noordelijke  richting, naar de kust toe. Het weer is daar vaak iets beter dan in het binnenland, dus fingers crossed! 🤞🏼

Op een van m’n vele lijstjes stond Yehliu Park. Dit is een geopark met prachtige rotsen die door de eeuwen uitgehouwen zijn door wind- en zee-erosie. We hadden er veel zin in, Michiel kende het al van een vorig bezoek. Ik had zijn foto’s gezien en kon niet wachten om zelf tussen deze ‘paddestoelen’ te wandelen. (En ook foto’s te maken 😃)

DSC_2479.jpg
De ingang van het park waarbij je al prachtige kleuren in de rotswanden ziet.

Lang verhaal kort: we kwamen aan rond 16u., volle zon en prachtig weer. De zonnestralen schitterden op de zee, de vissersboten lagen aan wal en je zag veel toeristen leuke foto’s maken met al dat moois op de achtergrond.

DSC_2458-2.jpg
Yehliu Park: een puntje aan het eiland dat grenst aan de Grote Oceaan.

Tegen de tijd dat we een parkingplekje gevonden hadden en een ticketje gekocht hadden begon het keihard te regenen. We waren die dag al twee keer uitgeregend, maar echt uitgeregend, (meer hierover in een volgend berichtje), dus besloten we om het op zeker te spelen en toch te vertrekken. Van de rotsen hebben we dus helaas maar heel weinig gezien.

DSC_2480.jpg
De eerste (en enige) rots die we van dichtbij gezien hebben.

In één van de paddestoelen zou je het hoofd van Queen Elizabeth (in profiel) kunnen zien. Je moet vanuit de juiste hoek kijken en hiervoor staan lange wachtrijen op de site. Vele mensen willen de perfecte foto, want door de jaren heen is de vorm al veel veranderd. Voornamelijk door al die mensen die er mee op de foto willen… 🤨 Of je er in het echt ook de Queen in ziet weet ik dus nog altijd niet 🤷🏼‍♀️ I’ll keep you posted!

Regenachtige, maar warme groetjes!

handtekening

7 gedachten over “Op uitstap: Yehliu Geopark”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: