Op uitstap: wegdromen tussen gigantische waterlelies

Hallo!

Dankzij een leuke tip van Louise (Dankjewel Louise!🙌🏼), ontdekten we dit weekend dat er ergens in Taiwan een park ligt met gigantische waterlelies. Gigantisch voel ik je nu denken? Ja, echt gigantisch! Huge! Groot! En ook sterk!

Via Instagram vond ik binnen de minuut al enkele foto’s. Eenmaal de locatie gecheckt en gedubbelcheckt was, bleek dat dit natuurfenomeen op slechts 9km van ons hotel verwijderd lag. Reden genoeg dus om er een uitstapje van te maken.
Wat verder opzoekwerk en de nodige hulp van (Hallelujah!) Google Translate, leerde me dat de lelies maar enkele weken per jaar zo mooi waren. In een ander artikel vond ik dat het waarschijnlijk het laatste jaar zou zijn dat ze dit evenement organiseren. Niet meer twijfelen, nú was het moment dus om deze attractie te ontdekken.

Helaas was er ook minder goed nieuws.Om op de planten (en dus op het water) te zitten moest je er echt vroeg bij zijn. Inschrijvingen openden begin augustus en de 12 eventdagen waren binnen de kortste tijd volgeboekt. Verder was er een beperking van 65kg per persoon en een maximum van 50 mensen per dag. Iedereen die plaats kan nemen op de waterlelies krijgt welgeteld 60 seconden om de perfecte selfie te schieten.
Maar goed, gewoon eens gaan kijken leek me ook al leuk, je ziet niet elke dag zo’n reuzeplanten!

GPS ingesteld, en hop, de metro op richting Shuangxi River Park. Alles onder controle, de zon scheen en het was zondag, rustdag voor Michiel. Een topvoormiddag! Daar aangekomen bleken we misschien een klein beetje verkeerd gewandeld te zijn. Een beetje maar. Er was helemaal geen grote vijver te vinden, laat staan waterlelies waar je niet naast kan kijken. Na een derde check (ja, door Michiel nu 🤷🏼‍♀️) bleken de lelies in het Shuangxi Park te liggen. ‘Park’, ‘River Park’… Blame it on de GPS, mensen. 🙄 Hij was letterlijk even het noorden kwijt.

DSC_1733-4
Het verkeerde, maar ook wel mooie Shuangxi River park.

Nu we er toch waren, leek het ons de moeite een kleine wandeling te maken. Een kleurrijk reuzenrad was de blikvanger van het kinderpretpark dat hier onderdeel van was. Wij konden niet naar binnen, maar het leek ons een beetje op een miniversie van Plopsaland. Onderweg botsten we ook nog op enkele mooie bomen. Vooral die ene links is mijn favoriet 😉.

DSC_1736

Poging 2 dan: het park waar we eigenlijk moesten zijn lag ongeveer 2 km achter ons. Voor onze terugrit maakten we dan maar gebruik van de handige uBikes waarover ik eerder al schreef. Even fietsen en voilà, bestemming bereikt!

DSC_1739.jpg
Op de fiets, onderweg naar onze bestemming.

Een leuke ingang leidde ons naar binnen, waar enkele imposante bomen de vijvers nog wat verborgen hielden. Je kon er ook door een grot wandelen die een beetje deed denken aan die in het Citadelpark in Gent.

DSC_1740.jpg
De ingang van het Shuangxi Park, waar de waterlelies wel te vinden waren.

De vijvers dan: eenmaal door de grot zag je al van ver de grote groene ‘schijven’ schitteren op het water. Ik had geen idee dat gigantisch ook echt zo gigantisch zou zijn. Op foto is het moeilijk in te schatten, maar de diameter per blad lag ergens tussen de 1 en 1,7 meter. Vul daarmee een vijver en je denkt al snel ‘Wow!’

DSC_1764.jpg

Het was er behoorlijk druk aangezien we het park bezochten op een zondag en het weer echt aangenaam was. Het stoorde gelukkig niet en mensen deden gewoon hun ding. Sommige aten met de familie een lunchpakket op een bankje of in het gras. Anderen gingen steevast door om de perfecte selfie te nemen. Wij vonden enkele leuke plekjes om foto’s te nemen en van het zicht te genieten.

DSC_1768.jpg

De planten behoren tot de familie van de ‘Victoria Water Lilies’. Het onderhoud en de kweek ervan blijkt lastig te zijn, aangezien de bladeren grote, harde doornen hebben. Daarbij kwamen nog eens de extreme hitte en droogte, wat de uitdaging dit jaar nog groter maakte.

DSC_1854.jpg
De doornen van de waterlelies, behoorlijk groot en vooral scherp!

We waren iets te vroeg om mensen ook echt te zien zitten op de lelies. Het weer zou in de namiddag omslaan, dus we namen liever het zekere voor het onzekere. Gelukkig hebben we geen spatje regen gevoeld. Ter info: als het hier regent, regent het ook écht door. Als je geen onderdak hebt, ben je helemaal dóórnat.

We beslisten om hierna iets noordelijker door te reizen op basis van het microklimaat hier. Het weer zag er daar goed uit en er was een leuke attractie te vinden: hot springs!

Meer hierover binnenkort!

DSC_1796

De groetjes!

handtekening>

Eén gedachte over “Op uitstap: wegdromen tussen gigantische waterlelies”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: