Op uitstap: Elephant Mountain Trail

Hallo!

Op bijna elk punt in de stad kan je de bergen zien die Taipei omringen. Een van deze toppen is de Elephant Mountain 🐘 (ook wel 象山 of Xiangshan genoemd). De naam refereert naar de vorm, het zou op een olifant lijken. (FYI: ik zie het niet)

Op slechts enkele minuten stappen van downtown Taipei waan je je in de jungle. De verschillende werelden liggen hier soms zeer dicht bij elkaar. In slechts 20 minuutjes kan je via de vele trappen de top van deze hiking trail bereiken. Moet je wandelschoenen dragen, of kan het op slippers? Slippers it is! Lijkt allemaal easy en comfortabel, maar geloof mij, in 34 graden en een luchtvochtigheid van 70% was dit toch wat anders. Maak van die 20 minuutjes gerust 35 zweterige minuten 😉

Gelukkig zijn er tussendoor enkele stops met een mooi uitzicht. Daar wat genieten, enkele foto’s nemen en hup, je bent weer op adem!

DSC_1601.jpg
De trappen van de Xiangshan Hiking Trail

We startten beneden rond iets voor 18 uur. Zo was het nog helder genoeg om naar boven te stappen en konden we misschien  nog een streepje golden hour meepikken. (Ter info: om 18u30 is het hier elke dag donker) 

Gewapend met de camera, een statief, een flesje water en een paar slippers begonnen we aan de klim. Nadat de trap een eerste keer draaide, leek het al alsof je op uren van de grote stad zat.

Na ongeveer 10 minuutjes is daar het eerste rustpunt. De zon was al goed aan het zakken en golden hour it was! Het had goed geregend die namiddag, dus het was leuk om de zon toch nog eens tevoorschijn te zien piepen.

DSC_1593.jpg

Tussendoor kan je nog een foto nemen op een grote rots die een echte toeristische attractie vormt. Mensen schuiven in rij aan voor de beste selfie. Wij wandelden hier verder om op het derde fotopunt te zijn voor alle lichtjes de stad verlichten.

Na een miniklim bereik je het platform waar fotografen al lang klaar staan om hun perfecte shot te maken. Wij waren (natuurlijk 🤷🏼‍♀️) een beetje laat, maar sommige mensen stonden gewoon te gamen op hun gsm. Door hun plekje in te nemen konden we toch nog de wondermooie stad vastleggen.

DSC_1659-2.jpg

De twee hoogste toppen op deze foto zijn:

Taipei 101: de hoogste toren van Taipei (504 meter, 101 verdiepingen). Hij werd geopend op oudejaarsavond in 2004 en bepaalt de skyline van de stad. De verlichte antenne bovenaan de toren wordt ook de vlam van de kaars genoemd. Van 2003 tot 2007 was dit gebouw ook het hoogste ter wereld, tot de Burj Khalifa hem inhaalde.
Ik bezocht tot nu toe enkel de food court beneden in het gebouw, maar wil zeker nog langs het observatory deck passeren. Het schijnt enorm de moeite te zijn, net als de grote bol die boven in de toren hangt om bij aardbevingen (Gebeurt blijkbaar wel vaker hier) het gebouw te ondersteunen. In een later berichtje dus meer over deze beauty.

Taipei Nan Shan Plaza: het tweede hoogste gebouw van Taipei en nummer drie van Taiwan. Als je tussen de 101 en de Nan Shan Plaza staat, lijken de twee echt aan elkaar gewaagd. Op bovenstaande foto zie je dat hij wel een pak kleiner is. Het gebouw is 42 verdiepingen hoog, goed voor 272 meter.
De plannen komen van een Japanse architect. Het ontwerp beeldt twee biddende handen uit als een zegen over Taiwan.
Ook dit gebouw doet dienst als kantoorruimte, maar je kan ook hier een food court en een shoppingcentrum vinden.

Fun fact over Farglory Financial Center: het felverlichte topje links van het midden. Het gebouw op zich is niet zo speciaal, maar elke avond speelt er een animatie van een hartje op de top ❤️

Heel veel van de andere blokken zijn fancy hotels, appartementen en kantoorgebouwen. Zeker in downtown Taipei zijn veel headquarters van grote bedrijven, banken en verzekeringskantoren gevestigd.

Om terug te keren was het al donker. De vele paadjes zijn bijna altijd voldoende verlicht. Heel soms kan de zaklamp op je smartphone van pas komen, maar zelfs al heb je deze niet bij lukt het zeker om veilig terug te komen.

Nog een laatste viewke meepikken en ons tripje van een goeie twee uur zat erop.

DSC_1706

Het leuke aan deze uitstap?

Je hebt er weinig tijd voor nodig om in een totaal andere wereld terecht te komen. (Het was echt leuk om opnieuw ‘groen’ te ruiken na twee weken!🌿)
Het is gratis en je kiest helemaal zelf wanneer je de wandeling maakt. (Ook al loop je op dat moment door de stad op teenslippers, het kán. Ik heb het getest 😉)
Wandelen kan zowel overdag als ’s avonds, waardoor het twee keer een andere ervaring is. Er is geen voorbereiding nodig en iedereen kan de trip aan op z’n eigen tempo.
Als laatste: iedereen is kletsnat en puft even hard. No shame, het is warm voor iedereen. 😅

De groetjes!

handtekening

7 gedachten over “Op uitstap: Elephant Mountain Trail”

  1. Amazing photography (I wish I could read the article haha) we were just there in February for Chinese New Year, it’s quite a shorter hike up the mountain, but truly an incredible view.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: